Klantverhaal van Brigitte van Woerden

Klantverhaal Brigitte van Woerden

"Ik had nooit gedacht dat het effect van fit20 op mijn leven zo groot zou zijn"

Ik ben in juni 2014 met fit20 begonnen vanuit de vitaliteitsuren van mijn werkgever. Ik ben veel met mijn hoofd bezig, heb artrose en toen ik met volleybal moest stoppen zocht ik iets anders om lichaam en geest in balans te houden. Het idee van fitness in een zaal vond ik vreselijk! Toen hoorde ik toevallig over fit20. Ik heb een proefles gedaan en inmiddels wil ik niet meer zonder.

De persoonlijke begeleiding, dat je met hooguit drie mensen in de studio traint, dat de apparaten worden ingesteld, er een krukje wordt bijgeplaatst als dat nodig is, mijn houding wordt gecorrigeerd, heerlijk...en het zorgt ervoor dat ik maximale winst haal uit die twintig minuten.

Sinds ik gestart ben met fit20 heb ik geen ziekmelding uur gehad! Natuurlijk ben ik wel eens verkouden maar ik hoef niet thuis te blijven. Dit moet door fit20 komen want ik ben verder niet anders gaan leven. Het continu bijhouden van de conditie blijkt ook mijn immuunsysteem te versterken: ik ben gewoon beter bestand tegen griepjes.

Voordat ik begon met fit20 kon ik één raam per keer lappen. Inmiddels doe ik zo de hele benedenverdieping en kan ik daarna nog stofzuigen! Dat was ondenkbaar hiervoor. Ik wandel veel en mijn vriendinnen merkten laatst op dat ik zoveel soepeler beweeg. Voorheen kon ik na 10 kilometer lopen niet meer, dan hield ik mezelf op de been met paracetamol en stapte ik thuis in een warm bad om de pijn draaglijk te houden. Nu begin ik het te voelen bij de 10 kilometer, maar ik kan dan nog makkelijk verder.

Mijn algehele conditie en spierkracht, en mijn artrose zijn dus sterk verbeterd. Ik denk dat door het veel sterkere spiercorset mijn gewrichten minder belast worden. Voor fit20 zat ik bijna op 8 paracetamols per dag, en nu slik ik al een half jaar niets meer! Als ik voorheen thuis kwam dan had ik pijnlijke handen na een dag werken, en moest ik een kruik in mijn rug. Dat is helemaal niet meer nodig.

Ook de gedachten over ‘hoe moet dat in de toekomst als ik niet meer kan traplopen of de zolder op, moet ik verhuizen en een gelijkvloers appartement kopen’...dat is totaal niet meer aan de orde. Ik vind het nu heerlijk om mezelf in te spannen en flink door te trappen op de fiets, en dan denk ik: schouders laag! Ik ben me zoveel meer bewust van mijn houding, ook (met behulp van een ergotherapeut) op mijn werk.

Ik ga steevast met frisse tegenzin naar de training en ik kom er wankelend vandaan, maar ik ga altijd. Ik had nooit gedacht dat het effect van fit20 op mijn leven zo groot zou zijn.

Natuurlijk is het kostbaar, en ik ben heel blij dat mijn werkgever mee betaalt, maar zelfs als dat niet zo zou zijn dan zou ik er nooit meer mee stoppen. Ik zou iedereen aanraden, ook al lijkt het aanvankelijk een grote uitgaaf, om het te proberen en zien wat fit20 voor je kan doen.

Brigitte van Woerden (59 jaar) gedragswetenschapper jeugdzorg


Ben je al klant van fit20? Beoordeel ons dan op Facebook:

Wij ontvangen graag 5 sterren of schrijf je feedback wat er verbeterd kan worden.

Alvast bedankt!